پرده هوا :
 
دستگاه پرده هوا وسیله ای است که عمدتا در بالای درب نصب میگردد . این دستگاه بوسیله دمیدن هوا با سرعت بالا در زمانیکه درب باز است برای جدا کردن دو فضا از یکدیگر و همچنین جلوگیری از ورود حشرات و گردو غبار و دیگر آلاینده های موجود در هوا به محیط داخل مورد استفاده قرار میگیرد .   مزیت های استفاده از دستگاه پرده هوا : با توجه به اهمیت روز افزون بحث انرژی و هزینه ای که در قبال اتلاف انرژی از دست میرود بزرگترین مزیت استفاده از پرده هوا جلوگیری از اتلاف انرژی و به طبع آن کم شدن هزینه ها میباشد.
انواع مدلهای دستگاه پرده هوا : عمدتا پرده هوا در 2 مدل اداری – تجاری و صنعتی تولید و عرضه میگردد . مدلهای اداری – تجاری دارای مزیتهایی همچون ظاهر زیبا و اشغال فضای کمتر(در مقایسه با  دستگاه های صنعتی) و صدای کم و مصرف برق پایین میباشد و همچنین قابلیت تجهیز به کویل آب گرم و هیتر برقی را نیز دارا میباشد .   مدلهای صنعتی دستگاه پرده هوا نیز با توجه به ارتفاع و عرض درب و همین طور نوع کاربرد آن شامل مدلهای مختلف با فشار باد و حجم هوای  متناسب طراحی تولید و عرضه میگردد .
از مزایای دیگر استفاده از پرده هوا میتوان به موارد زیر اشاره کرد : ذخیره نمودن انرژی در محیط داخل از طریق کنترل انتقال هوا بالا رفتن راندمان کار با توجه به جلوگیری از نفوذ بادهای فصلی ارتقاء سطح بهداشتی محیط با جلوگیری از ورود مگس و حشرات و دیگر آلاینده های موجود در هوا افزایش فضای مورد استفاده در نزدیکی دربها جلوگیری از بسته شدن کریستالهای یخ و برفک در اطراف درب و کف سردخانه به گردش درآمدن هوا و جلوگیری از قفل انرژی   نکات مهم در نگهداری پرده هوا :  گرد و غبار و آلودگی هوا میتواند به مرور زمان موجب برهم خوردن بالانس و نامتوازن شدن پروانه ها شده و محور موتور را از تراز خارج کرده و موجب لرزش و در نهایت شکستن پروانه یا سوختن موتور گردد، به همین دلیل سرویس دوره ای دستگاه ضروری میباشد. در دستگاه هایی که  مجهز به میکروسوئیچ میباشد در زمانهای پر تردد بهتر است دستگاه از حالت اتومات خارج شده و دائم کار شود. از بنزین یا تینر و یا سایر مواد شیمیایی برای پاک کردن دستگاه استفاده نکنید.       

  





تاريخ : جمعه 18 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط Ehsan

 

 



ادامه مطلب...

تاريخ : جمعه 18 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط Ehsan

انواع سيستم هاي تهويه مطبوع

سيستم هاي تهويه مطبوع اساسا به انواع زير تقسيم مي شوند

سيستم هاي انبساط مستقيم

سيستم هاي تمام آب

سيستم هاي تمام هوا

سيستم هاي هوا - آب

سيستم هاي پمپ حرارتي

 

 

سيستم هاي انبساط مستقيم:

اين سيستم شامل يك واحد تهويه كننده خود كفاست كه ميتواند در داخل فضاي مورد تهويه يا در مجاورت آن نصب شود.مايع مبرد مستقيما در داخل كويل هاي اين واحد تبخير گرديده هواي عبوري از روي كويل ها و نتيجتا فضاي اتاق را خنك ميكند .گرمايش فضاي مورد تهويه مي تواند توسط همين واحد و يا به طور جداگانه صورت پذيرد.شكل 1 اين واحد را به صورت شماتيك نمايش ميدهد.

سيستم تمام آب

در اين سيستم سيال ناقل حرارت (آب سرد يا آب گرم )در محل جداگانه اي تهيه شده به داخل كويل هاي مبدل حرارتي اتاق (مثلا فن كويل )ارسال ميگردد و در آنجا هوايي را كه توسط بادزن با سرعت از روي كويل عبور ميكند ،سرد يا گرم مينمايد.شكل 2 سيستم تمام آب را به طور شماتيك نمايش ميدهد.

سيستم تمام هوا

در اين سيستم دستگاه تهيه كننده هواي مطبوع در محلي دور از فضاي مورد تهويه قرار ميگيرد.سيال ناقل حرارت (آب سرد ،آب گرم يا بخار )به داخل كويل هاي دستگاه تهويه مطبوع مركزي (هوا ساز)ارسال شده هوايي را كه توسط باد زن به سرعت از روي اين كويل ها عيور داده ميشود سرد يا گرم ميكند.اين هوا پس از انجام يك سلسله تحولات ديگر (از قبيل رطوبت زني و ...)از طريق سيستم كانال، به فضاي مورد تهويه فرستاده ميشوند.شكل 3 اين سيستم را به طور شماتيك نمايش ميدهد.



ادامه مطلب...

تاريخ : جمعه 10 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط Ehsan

 

 

کنترل شرايط محيطي سالن

از 18 روزگي تا سن کشتار دماي سالن را در حد 18 تا 20 درجه سانتيگراد نگهداريد تحقيقات اخير نشان داده است اگر دماي سالن در حدود 22 تا 24 درجه سانتيگراد حفظ شود ضريب تبديل غذايي را مي توان به ميزان بيش از 1% بهبود بخشيد .

تهويه مناسب سالنهاي پرورش جوجه هاي گوشتي فوايدي به شرح ذيل دارد :

· دفع گرما و رطوبت اضافي از سالن

· فراهم ساختن اکسيژن و خارج سازي گازهاي مضر مثل آمونياک و دي اکسيد کربن

· کاهش گرد وخاک و بهبود کيفيت هواي سالن

· افزايش ظرفيت سالن

· افزايش طول عمر تجهيزات

· شايد ايجاد تهويه مناسب مشکلترين قسمت پرورش جوجه گوشتي باشد وضعيت تهويه هميشه بايد مورد توجه قرارگيرد.

· تهويه مناسب سبب افزايش سود آوري مي شود .

در شرايط آب و هواي گرم تنظيم حرارت سالن مساله اساسي است معمولا هر 20000 پرنده در سن هفت هفتگي بيش از 176 کيلووات گرما در هر ساعت توليد مي کند گرماي حاصل از نور خورشيد که از طريق سقف و ديوارهاي جانبي وارد سالن مي شود حدود 45کيلووات مي باشد اکر اين گرما خارج نشود دماي سالن افزايش مي يابد و طيور تلف مي شوند براي جلوگيري از انباشت و افزايش شديد حرارت در سالن هواي سالن مي بايست حداقل يکبار در دقيقه از طريق هواکش ها يا پنجره هاي جانبي جابجا و خارج گردد .

تهويه در آب و هواي سرد بسيار متفاوت از تهويه در آب و هواي گرم است تهويه در آب و هواي سرد به اين معني است که ضمن ورود هواي تازه به داخل سالن بتوان از افزايش بيش از حد رطوبت جلوگيري کرد و درعين حال حرارت سالن را نيز تنظيم نمود رطوبت سالن به طور دائم توسط پرندگان و وسايل رطوبت در بستر از طريق تهويه کافي و مناسب به درستي کنترل شود به ندرت آمونياک ، گرد و غبار و دي اکسيد کربن موجود در هواي سالن موجب بروز مشکلات مي گردد .

به طور کلي از دو روش جهت تهويه سالن پرورش طيور استفاده مي شود : هواکش هايي که باعث ورود هوا به سالن شده و هواکش هايي که منجر به خروج هوا از سالن مي شوند وقتي که هواکش باعث مکش هوا به داخل سالن شود فشار هواي مثبت ايجاد مي کند ولي هنگامي که هواي سالن از طريق هواکش هاي خروجي خارج مي شود فشار منفي در سالن ايجاد مي گردد اين امر باعث ايجاد منطقه اي با فشار ضعيف در داخل سالن مي شود هواي بيرون که از طريق مجاري و منافذ ديوارهاي جانبي وارد سالن مي شود خلا به وجود آمده را جبران مي نمايد به نظر مي رسد که روش ايجاد تهويه با فشار منفي موثرترين شيوه تهويه در سالن هاي مرغداري باشد .

هميشه از کارکرد صحيح دستگاههاي تهويه مطمئن شويد براي نيل به اين هدف به نکات ذيل توجه نماييد :

· همواره هواکش ها و محافظ آنها را تميز نگهداريد .

· از تميز بودن کرکره هاي پشت دستگاه تهويه مطمئن شويد .

· از اتصال صحيح هواکش ها در محل خود اطمينان حاصل نمايد.

تهويه با فشار منفي در شرايط آب و هواي سرد

در آب و هواي سرد با استفاده از منبع حرارتي کمکي و ايجاد سيستم تهويه فشارمنفي هواي سالن به طور صحيح کنترل مي شود .

سيستم تهويه فشار منفي بايد 4/0 تا 6/0 فوت مکعب هوا را در هر دقيقه به ازاي هر کيلوگرم وزن بدن پرندگان جابجا کند اين ميزان هوا را مي توان با استفاده از يک هواکش با توان 10000 فوت مکعب در دقيقه به ازاي هر 460 متر مربع از فضاي سالن جابجا کرد اين سيستم بايک زمان سنج که به ترموستات متصل است در هر 5 تا 10 دقيقه يکبار کنترل مي شود حفظ فشار هوا در حد 05/0 تا 1/0 اتمسفر سبب مي شود تا هوا به خوبي جابجا شود .

زماني که از سيستم تهويه فشار منفي استفاده مي شود هوا از طريق دريچه هايي که در قسمت هاي بالاي ديوارهاي جانبي سالن تعبيه شده است وارد مي شود براي ايجاد فشار صحيح در سالن لازم است وسعت دريچه هاي ورودي هوا با قدرت هواکش تطبيق داده شود به ازاي هر هواکش 36 اينچي تقريبا4/1 متر مربع فضاي ورودي هوا در نظر گرفته مي شود.



تهويه طبيعي

زماني که دماي بيرون سالن برابر با دماي مورد نظر داخل سالن است مي توان از سيستم تهويه طبيعي براي جابجايي هوا در سالن هاي با سيستم باز استفاده کرد .

در اين نوع سالن ها محور طولي سالن بايد در جهت شرقي – غربي باشد وهمچنين نور خورشيد کمتر به داخل آن بتابد.

پرده ها بايد به قسمتهاي پاييني ديوار بسته شود و از قسمتهاي بالايي ديوار باز شود اين امر برخورد مستقيم باد بر روي سر جوجه ها را به حداقل مي رساند .

پرده ها بايد از دوطرف باز شوند تا تهويه عرضي صورت گيرد اگر در منطقه باد ملايم مي وزد يا جهت باد تغيير مي کند پرده هاي دو طرف سالن بايد به ميزان يکسان باز شوند اگر باد به طور مستمر از يک سمت سالن مي وزد در آن سمتي که باد به سالن برخورد مي کند پرده هاي اين سمت بايد براي به حداقل رسيدن کوران باد کمتر باز شوند .

براي به حداقل رساندن اثرات منفي هواي گرم چندنکته را بايد در نظر داشت :

تراکم پرنده در سالن را کاهش دهيد .

سقف سالن را عايق بندي يا خنک نماييد تا از گرم شده سالن به خاطر تابش نور خورشيد جلوگيري شود .

تعداد و قدرت هواکش هاي سالن را افزايش دهيد براي خارج سازي هواي گرم وايجاد جريان هوا هواکش ها را در محل مناسبي از سالن تعبيه نماييد .

از سيستم تهويه تونلي و آب پاش استفاده نماييد .

تهويه تونلي

سيستم تونلي در آب و هواي گرم استفاده مي شود در اين سيستم هواکش هاي مکنده در يک طرف و دريچه هاي ورودي هوا در طرف انتهايي ديگر قرار مي گيرد هواي ورودي در طول سالن حرکت مي کند و پس از طي طول سالن گرما و آلودگي ها را همراه خود خارج مي سازد و پرندگان را با جريان باد خنک مي کند .

در هواي گرم و خشک در سالنهاي با سيستم تهويه تونلي مي توان از بخار آب خنک که با استفاده از مه پاش يا سيستم پد توليد مي شود محيطي آرام و راحت براي جوجه ها فراهم نمود .

هدف از بکارگيري سيستم تونلي حفظ دما در سطح کمتر از 30 درجه سانتيگراد از طريق حرکت جريان هوا بروي سر جوجه ها با سرعت 122 متر در دقيقه مي باشد اين جريان هوا سبب خنک نمودن دما به ميزان 5 تا 7 در جه سانتي گراد در سطح جوجه ها مي شود .

از تقسيم حاصل ضرب مساحت بخش عرضي سالن و سرعت جابجايي هوا بر قدرت هر هواکش تعداد هواکش مورد نياز براي ايجاد جريان مطلوب هوا در سالن به دست مي آيد براي مثال سالني با 40 فوت عرض و 10 فوت ارتفاع و جريان هوايي برابر با 400 فوت در دقيقه اگر قدرت معمول يک هواکش را 20000 فوت مکعب در دقيقه در نظر بگيريم :

8= 20000/( 400X 10X 40) ، تعداد 8 هواکش مورد نياز است .

 

 

 





تاريخ : جمعه 10 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط Ehsan

در این مطلب به خلاصه ای از اعداد و ارقام مربوط به مقدار هوای تازه مورد نیاز که اغلب بیشترین کاربردها را دارد اشاره می شود :

حداقل هوای تازه مورد نیاز بر اساس ASHRAE 62-1989 :

- دامنه کلی : 15 الی 60 CFM به ازای هر نفر

- رایج ترین دامنه کاربردی برای اغلب فضاها : 15 الی 20 CFM به ازای هر نفر

- اماکن آزاد برای مصرف دخانیات : 60 CFM به ازای هر نفر



ادامه مطلب...

تاريخ : جمعه 10 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط Ehsan

چکیده :

رشد روز افزون استفاده بی رویه منــــابع مختلف انـــرژی در این عصر حاضر یکی از معضلاتی است که جامعه بشـری بـه آن مبتلا اسـت . و با گـذشت زمان منـابع مختلف انـرژی از بین می رود بـرای کنترل بهـینه مصـرف انرژی امـروزه تدابیر مختلفی اندیشیده شده است ، که از آن جمله می توان به سـیستـم های کنـترل روشـنایی ، تهـویه مـطبوع ، کنترل تردد ، اعلام حریق و … اشاره نمود که هر کـدام به نوعی در جهـت کاهش انـرژی مـوثـر اسـت . در ایـن مـقالـه سعی شـده اسـت در خـصوص سیستم های موثر در کنترل HVAC به چالش کشیده شود و طبق استاندارد Ashrae – ۱۳۵ مواردی عنوان گردد.



ادامه مطلب...

تاريخ : جمعه 10 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط Ehsan

صفحه قبل 1 صفحه بعد